Organizujemy przyjęcia okolicznościowe, spotkania biznesowe i cateringi w niezwykłej oprawie.

Pożegnaj wykrochmalone białe obrusy i przenieś swoich gości w świat kolorów, smaków i zapachów.
Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie Wasze pytania
i ułożymy indywidualnie dopasowane menu.

Aby skorzystać z rezerwacji, napisz lub zadzwoń:

Liliana Hresiukiewicz
tel. 501 868 166
rucola.sopot@wp.pl

english english

Restauracja Rucola

Inspirują nas podróże i różnorodność. Jesteśmy wciąż w ruchu, poszukując tego, co porusza zmysły.

Z różnych stron świata przywozimy nie tylko nowe smaki, przyprawy, muzykę, kolory i doświadczenia, ale także to, co najważniejsze – prawdziwe przyjaźnie. To od przyjaciół nauczyliśmy się sztuki komponowania tradycyjnych marokańskich tażinów czy trudnego przygotowywania posiłków w piecu tandoor, dzięki któremu możecie u nas spróbować hinduskich mięs serwowanych na wiszących szpadach.

Nie boimy się także nowatorskich połączeń, bo fusion to sztuka wielkiej wyobraźni. Egzotyczne dania wymagają specjalnej oprawy – dlatego ułożyliśmy dla Was niezwykłą kartę win, z których każde posiada swoją własną historię i charakter.

Dokładamy wszelkich starań, aby każda wizyta u nas była kulinarną podróżą w nieznane...

Przyjaciele z Rucoli.

Menu

korkociąg

Wino

Układając dla Was kartę win zajrzeliśmy do wielu małych piwniczek,
otworzyliśmy niejedną butelkę i przezwyciężyliśmy kilka porannych ataków migreny – a wszystko dlatego, że dobre wino kochamy nie mniej, niż pyszne jedzenie.
Efekt? U nas dowiecie się, dlaczego południowoaustralijski Shiraz tak doskonale pasuje do dań kuchni hinduskiej, sprawdzicie, czy wino naprawdę może pachnieć fiołkami albo świeżo paloną kawą, spróbujecie jednych z najrzadziej uprawianych szczepów na świecie w ludzkiej cenie.
Samochody prosimy zostawić w garażach!

 

Fotki

Tu się poznamy...

My się latać nie boimy...

Co nowego?

Sylwester 2014/2015

rucola_sylwester

Propozycje menu na spotkania wigilijne 2014r.

rucola_wigilia

MENU I / 85 zł od osoby

PRZYSTAWKA

Łosoś macerowany w soli morskiej z pieprzem i koprem, podawany z ciemnym pieczywem
i masełkiem ziołowym.

ZUPA

Barszcz z uszkami.

DANIA GŁÓWNE

Filet z dorsza zapiekany na łożu z porów, podawany z cytrynowym bernaise i pieczonymi ziemniakami.

DESER

Świąteczne ciasto czekoladowe z cynamonem.

 

MENU II / 100 zł od osoby

PRZYSTAWKA

Pierożki z leśnymi grzybami podawane na chrupko w towarzystwie grillowanych warzyw.

ZUPA

Biała zupa rybna z ryb słodkowodnych z koperkiem i kluskami lanymi.

DANIA GŁÓWNE

Filet z sandacza z sosem krewetkowym, aromatycznym ryżem i zapiekanką warzywną w stylu gratin.

DESER

Gruszki duszone w winie z goździkami, podawane z pocałunkiem waniliowych lodów.

 

MENU III / 130 zł od osoby

PRZYSTAWKI (podawane na półmiskach)

Pierogi z bryndzą opiekane na chrupko.

Tartiny z musem z wędzonego pstrąga.

Sałaty z kozim serem i orzechami oraz z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami.

Terina z sandacza.

ZUPA

Tradycyjna zupa grzybowa z borowikami i łezką śmietany.

DANIA GŁÓWNE

Jesiotr pieczony w papilotach z kurkami i warzywami.

DESER

Domowy sernik z bakaliami i słonym karmelem.

 

MENU IV / 150 zł od osoby

W cenie tego menu: woda i soki w karafach, kawa lub herbata do deseru.

PRZYSTAWKI

Chrupiące pierożki z leśnymi grzybami, z baraniną oraz ze szpinakiem, podsmażane z warzywami.

Pasztet z dziczyzny z suszoną śliwką.

Śledziki w zalewie korzennej.

Sałatka z kaszy owsianej i wędzonego łososia z suszonymi pomidorami i rukolą.

ZUPA

Tradycyjny barszcz z uszkami.

DANIA GŁÓWNE

Udko gęsie konfitowane, podawane z sosem śliwkowo-aroniowym.

Sandacz zawijany z borowikami, skropiony sosem tymiankowym.

Łazanki z kapustą i grzybami.

DESER

Piernik z bakaliami i sernik z polewą karmelową.

 

Kontakt

Rucola

Sopot
Boh. Monte Cassino 53
( Krzywy Domek )

Rucola zaprasza

Zapraszamy
codziennie
od godziny 14.00

Rucola telefon

Telefon:
(58) 555 53 55

Rucola Oliwa Tapas bar Sopot Tandoori Love
piff.art.pl